Kalla fakta serverades…

Efter att utfört mina föreläsningar i Landskrona så kände jag för första gången en rädsla över hur mitt liv kommer att förändras nu.

Jag hade tur nere i Landskrona för min kontaktperson på företaget hade en medarbetare med diabetes typ 2. Efter att informerat att jag var osäker på mitt framträdande så blev ja omhändertagen och kontrollerad med jämna mellanrum samt att jag åt så bra jag hade förstånd till. Tur att jag fick hjälp.

Dagen efter bar det iväg till Carlanderska där jag först fick träffa en sköterska som ”slängde til mig” en broschyr om typ 2, medan hon skulle hämta en blodsockermätare. Sidan som slumpmässigt kom upp gav mig ”kalla fakta”. ”Sköter du inte kosten förkortar du ditt liv” stod det med stora rubriker. Det gick runt i huvudet och jag intalade mig om att jag var allergisk mot socker.

Sköterskan kom in, vägde mig (92 kg) och runt midjan (minst 112 cm). Jag som är spruträdd skulle nu få sticka mig själv i fingret och om några veckor ta långtidsverkande insulin (var planen för sköterskan). Jag fick en lista med vad jag skulle äta. Det var socker (kolhydrater) i allt på listan. Jag sa inget till henne men tänkte att ”det här kan jag inte äta. Hur skulle det gå nu?

Nu var det bara att kliva upp en våning och träffa diabetesläkaren. Hur skulle det gå?

4 reaktioner till “Kalla fakta serverades…”

Kommentera